ponedjeljak, 15. travnja 2013.

Thompson Band

                                                                  Thompson Band                                 

                                                             Tiho Orlić (bas i vokal)
Rođen je 16. studenog 1976. u Splitu. Glazbeno obrazovanje stekao je u glazbenoj školi Josipa Hatza u Splitu. 1994. započinje suradnju s Markom Perkovićem Thompsonom kao njegov prateći vokal.


Prvi službeni nastup kao solo izvođač Tiho je imao na etno festivalu 1999. s etno-rock pjesmom "Ženit ću se" , da bi godinu dana poslije snimio hit "Daleko je". To je bio uspješan početak karijere , a potvrda toga dogodila se 2001. godine, kad su Tiho i Thompson otpjevali pjesmu "Stari se" i osvojili prvu nagradu publike i žirija na festivalu "Melodije Mostara".

Godine 2002. Tiho pobjeđuje na festivalu u Topuskom s pjesmom "Naša prva noć", a te godine je održan i veliki Thompsonov koncert na Poljudu ispred 60.000 ljudi , gdje je Tiho uz sviranje na tom koncertu otpjevao u duetu s Markom pjesmu "Stari se".

Tihin prvijenac izdan je na ljeto 2004. godine nakon nastupa na "radijskom festivalu" s rokerskom "Opasno je ljubiti" i nastupa na "splitskom festivalu" s baladom "Ostani". Album je izišao u izdanju njegove izdavačke kuće Hit recordsa.Diskografija

CD 2004. - "Tiho"

1. Opasno je ljubiti

2. Falit ćeš mi

3. Ostani

4. Dobra vila

5. Ajde priđi bliže

6. Daleko je

7. Naša prva noć

8. Što se ne vratiš

9. Nisu to gromovi

10. Ženit ću se

11. Stari se (sa Thompsonom)
 
 


                                                          
                                                         Tomislav Mandarić (gitara)


Rođen 14.07.1978.g u Splitu,gdje i živi,stravstveni ljubitelj motora pa i gitara kaže. Svoju gitarističku karijeru s Thompsonom započinje 2005.g. Sudjeluje na snimanju studijskih albuma : "Bilo jednom u hrvatskoj" i "Druga strana" te dva izdanja uživo dvd "Stadion Maksimir" i live cd "Stari plac".

                                                          Ivica Bilić Ike  (bubnjevi)
                                    
Ivica Ike Bilić rođen 03.11.1980. u Splitu. 2007.g. prvi put sudjeluje u Thompsonovom bendu i svira američko-kanadsku turneju. Od tada često zamjenjuje Damira Šomena, a od 2010.g postaje službeni član Thompson benda. Svira Yamahu Recording Custom bubnjeve i Paiste činele.

                                                              Duje Ivić (klavijature)
Rođen 04.05.1984 , Split


Student Glazbene Akademije , profesionalno se bavim glazbom od 21.godine svirajuci sa raznim bendovima dok suradnja sa Markom Perkovicem Thompsonom pocinje 2010.godine.

Kao uvertira toj suradnji bilo je sviranje sa Tihom Orlicem a prvi veliki koncert sa MPT bio je na Kupresu 2010.godine.

Od glazbenih uzora izdvajam Bon Jovi,Guns N' Roses,Europe,Deep Purple,Toto,Whitesnake,Van Halen itd. Set klavijatura se trenutno sastoji od Korg TR 88, Kurzweil 2000 VP, Kurzweil K2500R i Roland D50.

Nema komentara:

Objavi komentar