nedjelja, 14. travnja 2013.

Marko Perković THOMPSON - JOSEF naslovna pjesma iz filma


Rijetko koji je film sa tako skromnim sredstvima postigao toliko veliki uspjeh, naime, premijera filma Jiosef izazvala je veliku pozornost, kao i film sam.''Josef'' je doživio svoju zagrebačku i splitsku premijeru. Ne samo zbog popularnog Marka Perkoviuća Thompsona, već i zbog načina na koji je ispričana tragična sudbina hrvatskih vojnika u Prvom svjetskom ratu, što se u krvavom 20. stoljeću u nekoliko navrata ponovilo. Ovaj film se može pohvaliti odličnim izborom teme, ali i kvalitetom izvedbe, no najviše se pričalo o epizodnoj ulozi Marka Perkovića Thompsona, te glazbi koju je skladao za film. Na Pula film festivalu je dobio Arenu za posebne efekte i pokupio pohvale. Thompson u filmu Stanislava Tomića glumi austro-ugarskog vojnika.


Inače je ''Josef'' hrvatski ratni film čija je radnja smještena u 1. svjetski rat, 1915. godinu u Galiciji. Radnja filma prati mladog austrougarskog vojnika koji oblači tuđu časničku odoru te preuzima novi identitet. Podsjetimo i da je Thompson zahvaljujući suradnji na ovom filmu ušao i u pulsku Arenu, iako mu to godinama ne dopuštaju kao pjevaču.

Odličan posao u filmu odrađuje sjajna glumačka ekipa: Neven Aljinović Tot – kao vodnik Josef, Alen Liverić – Natporučnik Tiffenbach, Dražen Šivak – Kapetan Serjoža, Sandra Lončarić Tankosić – Pelagija. Producent filma je Jozo Patljak, a produkcijska kuća Alka film d.o.o. Ostali članovi tima su: scenarist Mario Marko Krce, snimatelj Mirko Pivčec, montaža Tomislav Pavlic, scenografi Branimira Katić, kostimografkinja Branka Tkalčec, skladatelj Marko Perković, ton Blaž Andračić, maska Tina Jasenković, specijalni efekti Branko Repalust, Kristijan Repalust.

Nema komentara:

Objavi komentar