ponedjeljak, 15. travnja 2013.

Knjiga intervjua, članaka i pisama potpore "Thompson - Bilo je i to jednom u Hrvatskoj", koju su priredili novinar Mate Kovačević i akademik Josip Pečarić, predstavljena je večeras u punoj dvorani Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu. Predstavljanju knjige je, uz mnoge pripadnike društvenog, političkog i crkvenog života, nazočio i pjevač Marko Perković Thompson.




Javni i humanitarni djelatnik Slobodan Lang rekao je da "Marka Perkovića Thompsona i hrvatsku pjesmu neće zaustaviti napadi pojedinih političara i novinara". Lang smatra "da je Thompson korišten kako bi se u Hrvatskoj ograničila sloboda medija i govora te da Slobodan Šnajder, Vesna Pusić, Ivo Banac i Slavko Goldstein govore protiv Thompsona jer se boje istine".

 Umirovljeni admiral Davor Domazet Lošo rekao je da je knjiga zbornik misli, pogleda i osvrta hrvatskih intelektualaca o Thompsonu.



Domazet Lošo smatra da se "ponovno nalazimo u Hrvatskoj koja šuti" te da tu šutnju, kako je rekao, "na prvom mjestu hoće nametnuti hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i saborski zastupnik Damir Kajin".



Thompsonovim kritičarima, rekao je Domazet Lošo, smeta njegovo domoljublje i vjera. Ocijenio je da su bitne Thompsonove poruke ljubavi, a ne radi li se o rocku ili etno rocku.



Autor Mate Kovačević kazao je kako je knjiga glas ušutkane Hrvatske i odgovor hrvatskih intelektualaca na kampanju protiv hrvatskih generala, branitelja i prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.



Zahvalivši se svima koji su mu pružili podršku Marko Perković Thompson kazao je da mu je potpora intelektualaca dala dodatni "vjetar u leđa" da i dalje piše i sklada pjesme onako kako mu srce govori.



Odlomke iz knjige čitali su glumci Goran Grgić i Vedran Mlikota.



Knjigu je objavila nakladnička kuća Fortuna.

Nema komentara:

Objavi komentar